V prihajajočih dneh so možne hitre spremembe tečajev CHF, USD, JPY!

V prihajajočih dneh so možne hitre spremembe tečajev CHF, USD, JPY!

Ta teden nas mogoče pričakajo večje spremembe tečajev valut in vrednosti finančnih instrumentov od navadnih. Povzročili jih bodo najavljeni sestanki vodij posameznikov najbolj pomembnih svetovnih centralnih bank in objava pomembnejših ekonomskih kazalnikov o stanju v razvitih gospodarstvih. Spisek vseh najavljenih dogodkov si lahko ogledate na ekonomskem koledarju Admiral Marketsa, o najpomembnejših dogodkih pa si preberite v nadaljevanju članka.
Ponedeljek
Ob 15. uri po našem času, bo imel govor Mario Draghi – predsednik Evropske centralne banke. Čeprav govora ne bo imel po sestanku vodij ECB-ja in ne pričakujemo kakršnih koli sprememb denarne politike, je možno, da bo del vlagateljev burno odreagiral na Draghijeve komentarje o situaciji v evro območju, stanju pogajanj z Grčijo ali pa kateri drugi aktualni temi.
Torek
Evropsko sodišče bo objavilo odločitev o legalnosti posameznih obrestnih mer, ki jih je uporabljala Evropska centralna banka v zadnjih par letih. Ko je ECB v času finančne krize začela izvajati radikalne ukrepe za stabilizacijo bančnega sistema in dolgov posameznih problematičnih držav, se je namreč pojavilo vprašanje, ali so ti ukrepi sploh v skladu z evropskim pravnim sistemom. Čeravno je verjetnost, da bo sodišče presodilo, da so bili ti ukrepi nelegalni, čisto majhna, je v tem primeru vseeno mogoč nagel padec tečaja EURa.

Celoten artikel si preberite TUKAJ.

***

Prijavi se na naše redne webinarje:

Josip Kokanović : Analiza situacije in trgovanje v živo

Torek (16.06.2015) ob 18:00 uri

Kliknite tukaj za prijavo


Tecaji valut se naprej zelo volativni  dolar v dveh tednih oslabil kar za 6

VABILO NA KAVO!

V kolikor si želite osebnega posveta, osebne ponudbe ali samo klepeta o finančnih trgih, izkoristite priložnost in naš predstavnik Jure Maučec, vas bo povabi na kavo.
Rezervirajte si termine preko njegovega emaila: jure.maucec@admiralmarkets.com
Imamo še nekaj prostih terminov v torek in sredo.

email

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *