Sklep FED-a je povzročila padec vrednosti USD!

Sklep_FED a_povzrocila_padec_USD

Sklep FED-a je povzročila padec vrednosti USD!

Na noči v sredo so imeli pri FED (Federal Reserve System) ameriški centralni banki dolgo pričakovani sestanek, na katerem so sprejeli odločitve, ki bi lahko bile odločilne za gibanje tečaja USD ter cene delnic v prihodnjih mesecih.
Po približno 7ih letih skrajno ohlapne denarne politike ter cenenih kreditov, se namreč približuje trenutek, v katerem bo ameriška centralna banka začela z zategovanjem denarne politike, kar bi lahko imelo daljnosežne posledice za vso globalni finančni sistem.
Investitorji na finančnih trgih so pričakovali, da bo Janet Yellen, predsednica ameriške centralne banke, na seji za medije po končanem sestanku potrdila, da bodo z zategovanjem pričeli v Septembru, kakor je bilo do sedaj pričakovano. Yellen-ova pa je najavila, da bo do začetka dvigovanja prišlo tekom leta in ni posebej izpostavila datuma oz. meseca začetka, ampak je, prav vsakič, izjavila, da je odvisno vse od razvoja situacije ameriškega gospodarstva.
Posamezni investitorji, ki so kupovali ameriške dolarje, ker so pričakovali rast v primeru potrditve, da bo do zategovanja denarne politike prišlo v Septembru, je tako ostal razočaran ter so začeli s prodajo USD in nakupom ostalih valut, kar je povzročilo padec vrednosti USD.

Celoten artikel si preberite TUKAJ.

***

Če želite začeti trgovati na forex trgu lahko prve korake naredite tu s spremljanjem naših strokovnjakov. Na spodnjih povezavah se prijavite na naše redne webinarje.

***

Jure Maučec : Pregled tržišča in Price action strategija

Ponedeljek (22.06.2015) ob 17:00 uri

Kliknite tukaj za prijavo

Saša Ivanovič : MACD analize

Torek (23.06.2015) ob 18:00 uri

Kliknite tukaj za prijavo

***
Zakaj EUR zopet odlocno pridobiva a vrednosti

VZEMI SI SVOJ BONUS NA VPLAČILO!!!

Za vplačila nad 500 eur kar 60% BONUS.(max. 5000 eur)
Dobi Bonus »

email
 
1px

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *