Nas čaka buren teden na finančnih trgih?

February 29, 2016

Buren-teden-admiral-market

V tem tednu bo objavljenih kar nekaj pomembnih ekonomskih novic, ki bi lahko povzročile nadpovprečno velike premike na finančnih tržiščih.

Ponedeljek

Objava podatkov o spremembah indeksa potrošnih cen v eurozoni, po katerem so cene v eurozoni v zadnjem letu padle za ne-planiranih -0,2%, kar je daleč od željene rasti za 1,9%. Evropska centralna banka bo na naslednjem sestanku, ki se bo odvijal v prihodnjem tednu, verjetno sprejela ali pa vsaj obljubila nove ukrepe za dvig stopnje inflacije v bližnji prihodnosti. Na podlagi tega bi lahko investitorji na finančnih tržiščih že v tem tednu lahko masovno začeli prodajati EURo s čimer bi mu zrušili vrednost proti na ostale valute.

Torek

Na Kitajskem bo prišlo do objave vrednosti indeksa proizvodnih cen, kateri je dober pokazatelj skupne gospodarske aktivnosti. Glede na dejstvo, da strah pred veliko upočasnitvijo gospodarstva na Kitajskem ni še popolnoma upadel je možno, da v kolikor se izkažejo da bodo proizvodnje cene padle več od pričakovanj, bi lahko vrednost delnic povsod po celem svetu in prav tako vrednosti valut, kot sta npr. avstralski ter novozelandski dolar doživele hitri padec.

Sreda

Od podatkov, ki bodo objavljeni v sredo je najpomembnejši podatek o stanju zalog surove nafte v USA. Pričakuje se da bo stanje zalog poraslo za 3,5 miljona sodčkov, kar bi bilo slabo za ceno nafte, saj bi to bila pokazatelja pre-zasičenosti na tržiščih nafte. V kolikor pride do neplaniranega zmanjševanja zalog, bi lahko cena nafte skočila za nekaj odstotkov.

Četrtek

V noči iz srede na četrtek bo objavljena podatek o trgovinski bilanci Avstralije. Pričakujejo se deficit v vrednosti 3,22 milijarde AUD. V kolikor bo deficit večji od pričakovan, bo AUD verjetno oslabil, v kolikor pa bo manjši, bi lahko AUD pridobil na vrednosti.

Petek

Ob 14:30 po našem času bodo objavljeni podatki o nezaposlenosti ter število novih delovnih mest v USA. Pričakuje se 4,9% nezaposlenost ter 195.000 novih delovnih mest. V kolikor bo število delovnih mest bistveno večji kot od pričakovanje, bi USD hitro pridobil na vrednosti, saj bi na podlagi izboljšanja situacije na trgu dela, ameriška centralna banka hitreje začela dviganje obrestnih mer.

 

Vir Admiral Markets ( Moj affiliate link )

 


Ads ( affiliate link )
plus500-graf-riseGet 25€ No deposit to trade for, you get them instant. You only need to sign up an acount and you have directly 25€ Bonus to start with This is mutch more fun than poker and casino, so sign up now and test with the 25€ Bonus. You can withdraw the 25€+Winnings after you have 100 Trader points

Plus500™ Online Trading

Plus500™ is a powerful CFD trading tool that lets you trade the world’s most popular financial instruments from a single platform.


‘Terms & Conditions apply’
**Your capital is at risk