Kaos na Borzi!

Kaos na Borzi

Kaos na Borzi!

Po relativno mirnem letu na finančnih trgih, prihaja v zadnjih nekaj dnevih do neobičajnih in velikih premikov tečajev vrednosti valut, delnic in nafte.
Največji premiki so se zgodili na Kitajskem delniškem trgu. Na podlagi strahu hitrega upočasnjevanja rasti kitajskega gospodarstva, indeks Šanghajske borze je v ponedeljek padel še za dodatnih 8,5% ter se nahaja kar na 37.8% pod rekordnih višin doseženih v juniju 2015.
Panika se je hitro razširila na večino ostalih borz. FTSE100 je v zadnjem tednu padel za 11%, nemški DAX pa za 15%. Padec na ameriških borzah je bil malo manjši. SP500 je v istem obdobju padel za 7,3%, NASDAQ pa za 10,6%.
Cena nafte je prav tako nadaljevala padanje ter je na platformi Admiral Marketsa za instrument WTI znaša 39,30$ za sodček, kar je kar 19% pod nivoji izpred enega meseca.
Tudi na valutnem tržišču je prišlo do neobičajno velikih sprememb tečajev pri najpomembnejših svetovnih valutah. V zadnjih štirih delovnih dneh se je EUR glede na USD okrepil za 4,2% in se nahaja na najvišji točki vse od februarja 2015. Tudi japonski Jen ni izjema, saj se je okrepil za 4%, medtem ko sta GBP in CHF ostala na približno enakih ravneh, kot sta bila pred enim tednom.
Analitiki Admiral Marketsa menijo, da se bo padec delnic še nadaljeval tako bi lahko najlikvidnejši europski in švicarski indeksi padli še dodatnih 5 % do 10%.

Celoten artikel si preberi TUKAJ! »

***

Prijavi se na naše redne webinarje!

Josip Kokanović : Analiza situacije in trgovanje v živo

Torek (25.08.2015) ob 18:00 uri

Kliknite tukaj za prijavo »

VZEMI SI SVOJ BONUS NA VPLAČILO!!!

Za vplačila nad 500 eur kar 60% BONUS.(max. 5000 eur)
Dobi Bonus »

email
 
 

***
Evro ne preneha slabeti  dolar najmocnejsi vse od leta 2003

OBVESTILO.

Zaradi aktivnosti prehoda Admirala Markets pod regulativo FCA in spremembo sedeža podjetja, ki bo po novem v Londonu smo začasno zaprli transakcijski račun pri Unicredit banki.
Vplačila lahko še naprej opravljate preko ostalih bank in preko Skrill_a. Podatke za nakazilo lahko najdete v trgovalni sobi ali TUKAJ »

***
Skrill-digital-eWallet Skrill je prvi izdajatelj elektronskega denarja, ki je pridobil dovoljenje za elektronski denar od FCA . S kombinacijo rešitev tako za potrošnike in podjetja, Skrill je tako postal eden od vodilnih evropskih podjetji digitalnega denarja, ter upravlja eno največjih svetovno neodvisnih eWallet platform na internetu.
Brezplačno Odprite svoj Skrill račun »
***